oblicz prawdopodobieństwo

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
natalicz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 275
Rejestracja: 29 lip 2009, o 12:43
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1 raz

oblicz prawdopodobieństwo

Post autor: natalicz »

\(\displaystyle{ 3*P(A`)[P(A)-2]+3 \frac{1}{3} =0}\)
mostostalek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1384
Rejestracja: 26 lis 2006, o 21:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 33 razy
Pomógł: 268 razy

oblicz prawdopodobieństwo

Post autor: mostostalek »

\(\displaystyle{ P(A')=1-P(A)}\)

rozwiązujesz zwykłe równanie kwadratowe z jedną niewiadomą

założenie: \(\displaystyle{ 0 \le P(A) \le 1}\)
ODPOWIEDZ