Zestaw XIX zad.
-
- Użytkownik
- Posty: 4672
- Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 124 razy
- Pomógł: 978 razy
Zestaw XIX zad.
n=6
k=3
Kolejność zabawek nie jest istotna, kombinacja
\(\displaystyle{ C ^{3} _{6} = \frac{6!}{3!3!}= \frac{4*5*6}{6}=20}\) na tyle sposobów może dać jednemu dziecku
\(\displaystyle{ 2*C ^{3} _{6}=40}\)
k=3
Kolejność zabawek nie jest istotna, kombinacja
\(\displaystyle{ C ^{3} _{6} = \frac{6!}{3!3!}= \frac{4*5*6}{6}=20}\) na tyle sposobów może dać jednemu dziecku
\(\displaystyle{ 2*C ^{3} _{6}=40}\)