Prawdopodobieństwo różnicy B \ A.

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
alexiss91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 28 gru 2009, o 12:02
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Stb

Prawdopodobieństwo różnicy B \ A.

Post autor: alexiss91 »

A i B są takimi zdarzeniami losowymi zawartymi w Ω , że A⊂B oraz P(A) = 0,3 i P(B) = 0,7 .
Oblicz prawdopodobieństwo różnicy B A.
natkoza
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2278
Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 602 razy

Prawdopodobieństwo różnicy B \ A.

Post autor: natkoza »

skoro \(\displaystyle{ A\subset B}\) to:
\(\displaystyle{ P(B\backslash A)=P(B)-P(A)}\)
ODPOWIEDZ