1. Rzucamy dziesięć razy monetą. Ile jest różnych wyników?
2. Rzucamy dwa razy symetryczną sześcienną kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że suma oczek otrzymanych w obu rzutach jest liczbą mniejszą od 9
3.W urnie jest 5 kul czarnych i 6 białych. Losujemy z tej urny kolejno po jednej 2 kule. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że będą to kule różnokolorowe.
4. Rzucamy 3krotnie monetą, oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia: co najmniej raz wypadnie orzeł.
Pomóżcie obliczyc. Help
Zadania z monetą, kulami i kostka
- Quaerens
- Użytkownik
- Posty: 2489
- Rejestracja: 5 wrz 2007, o 13:36
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 439 razy
- Pomógł: 181 razy
Zadania z monetą, kulami i kostka
Zadanie 1.
\(\displaystyle{ 2^{10}=1024}\)
Zadanie 2.
Zrób tabelkę.
Zadanie 4.
\(\displaystyle{ RRR \\ ORR \\ ROR \\ RRO \\ OOR \\ ORO \\ ROO \\ OOO}\)
Policz teraz sobie
\(\displaystyle{ \Omega=8}\)
\(\displaystyle{ 2^{10}=1024}\)
Zadanie 2.
Zrób tabelkę.
Zadanie 4.
\(\displaystyle{ RRR \\ ORR \\ ROR \\ RRO \\ OOR \\ ORO \\ ROO \\ OOO}\)
Policz teraz sobie
\(\displaystyle{ \Omega=8}\)