dowód własnosci

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
monikap7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1196
Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 1 raz

dowód własnosci

Post autor: monikap7 »

Czy ktoś może mi pomóc z takim udowodnieniem:
\(\displaystyle{ |X|=n \Rightarrow P(X)=2^n}\)
darlove
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 218
Rejestracja: 20 gru 2007, o 12:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Londyn
Pomógł: 39 razy

dowód własnosci

Post autor: darlove »

monikap7 pisze:Czy ktoś może mi pomóc z takim udowodnieniem:
\(\displaystyle{ |X|=n \Rightarrow P(X)=2^n}\)
To można ładnie przez indukcję dowieść.
ODPOWIEDZ