Drużyna siatkówki składa się z 6 zawodników.
-
- Użytkownik
- Posty: 16
- Rejestracja: 2 gru 2009, o 21:52
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
- Podziękował: 4 razy
Drużyna siatkówki składa się z 6 zawodników.
Drużyna siatkówki składa się z 6 zawodników. Do kontroli antydopingowej wybiera się 2 zawodników. Jakie jest prawdopodobieństwo że kontroli zostanie poddany kapitan drużyny.
-
- Użytkownik
- Posty: 146
- Rejestracja: 14 paź 2007, o 16:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Dzierżoniów
- Podziękował: 28 razy
- Pomógł: 7 razy
Drużyna siatkówki składa się z 6 zawodników.
\(\displaystyle{ N(\Omega)= {6 \choose 2}=15}\) - z 6 wybieramy 2
\(\displaystyle{ N(A)= {1 \choose 1}=1}\) - z 1 kapitana wybieramy jednego
\(\displaystyle{ P(A)= \frac{1}{15}}\)
\(\displaystyle{ N(A)= {1 \choose 1}=1}\) - z 1 kapitana wybieramy jednego
\(\displaystyle{ P(A)= \frac{1}{15}}\)