Własności prawdopodobieństwa

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Heuh
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 12 paź 2008, o 13:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Pradoliny
Podziękował: 2 razy

Własności prawdopodobieństwa

Post autor: Heuh »

Witam !
Mam problem z takimi oto zadaniami:

1. Wiadomo, że \(\displaystyle{ P(A)=0,3; P(A\cap B)=0,1; P(A'\cap B')=0,3}\). Oblicz:
\(\displaystyle{ a) P(B) b)P(B\cap A') c)P(A \cap B')}\)

2. Wiadomo, że \(\displaystyle{ P(A)= \frac{2}{5}; P(B)= \frac{3}{10} ; P(A \cup B)= \frac{3}{5}}\). Oblicz:
\(\displaystyle{ a) P(A') b)P(A \capB) c)P(A' \cap B)}\)

Z góry dzięki za pomoc-- 5 listopada 2009, 19:19 --Czy mógłby mi ktoś pomóc? Mam jutro sprawdzian i kompletnie tego nie rozumiem.
ODPOWIEDZ