na to aby zdarzenia...

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
radzio2019
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 3 mar 2009, o 11:40
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 5 razy

na to aby zdarzenia...

Post autor: radzio2019 »

Na to aby zdarzenia \(\displaystyle{ A i A \cup B}\) byly nie zależne potrzeba i wystarcza by
a) \(\displaystyle{ P(A)=0 \vee P(A \cup B)=1}\)
b) \(\displaystyle{ P(0)=0}\)
c) \(\displaystyle{ B=A'}\)
d) \(\displaystyle{ P(A) \in (0;1) \Rightarrow B \cup A' \neq \phi}\)
podaj prawidlowo odpowiedz prosze o pomoc bo nic z tego nie rozumiem
Ostatnio zmieniony 2 lis 2009, o 17:13 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
ODPOWIEDZ