prawdopodobieństwo zdanie

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
lampid
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 133
Rejestracja: 27 kwie 2008, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 17 razy

prawdopodobieństwo zdanie

Post autor: lampid »

witam pomózcie zrobić zadanie
zad.
Wiadomo, że
\(\displaystyle{ P(A^{'})=0,5, P(B^{'})=0,4 , P(A \cup B)=0,7. Oblicz P(A \cap B), P(A ^{'} \cap B) oraz P(A ^{'} \cap B ^{'} )}\)



jak możecie to napiszcie jak do tego dochodziliscie itp.
dzieki
Awatar użytkownika
kp1311
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 475
Rejestracja: 20 maja 2009, o 15:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zarzecze
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 49 razy

prawdopodobieństwo zdanie

Post autor: kp1311 »

Przejrzyj wzory na prawdopodobieństwo sumy, iloczynu zdarzeń itp, a na pewno coś wymyślisz
ODPOWIEDZ