obliczyc prawdopodobienstwo
-
- Użytkownik
- Posty: 1196
- Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 1 raz
obliczyc prawdopodobienstwo
O zdarzeniach \(\displaystyle{ A, B \subset \Omega}\) wiadomo, że \(\displaystyle{ P(A)= \frac{1}{4}}\) , \(\displaystyle{ P(B)= \frac{1}{3}}\), \(\displaystyle{ P(A \cap B)= \frac{1}{5}}\) . Oblicz \(\displaystyle{ P(A' \cap B')}\)
obliczyc prawdopodobienstwo
No litości, przecież to jest pół linijki obliczeń. Nawet ci się nie chciało spróbować tylko od razu piszesz zadanie na forum.
Podstawowe wzory na prawdopodobieństwo sumy zdarzeń, na prawdopodobieństwo dopełnienia.
Jak chcesz się tego nauczyć to weź kartkę ze wzorami i spróbuj coś sama zrobić.
Podstawowe wzory na prawdopodobieństwo sumy zdarzeń, na prawdopodobieństwo dopełnienia.
Jak chcesz się tego nauczyć to weź kartkę ze wzorami i spróbuj coś sama zrobić.
-
- Użytkownik
- Posty: 1196
- Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 1 raz
obliczyc prawdopodobienstwo
Bardzo proszę się powstrzymać od komentarzy typu "Nawet ci się nie chciało spróbować tylko od razu piszesz zadanie na forum."
Nie chcesz , nie pomagaj - tylko nie wypisuje takich głupot.
Dzieki za pomoc.
Nie chcesz , nie pomagaj - tylko nie wypisuje takich głupot.
Dzieki za pomoc.
obliczyc prawdopodobienstwo
To nie była głupota ale raczej stwierdzenie faktu.
Jakbyś spróbowała, to po zapisaniu z definicji co to \(\displaystyle{ P(A \cup B)}\) i \(\displaystyle{ P(A' \cap B')}\) sama byś zrobiła to zadanie.
Możesz to w sumie uznać za odpowiedź do zadania bo to właściwie wszystko co trzeba zrobić.
Jakbyś spróbowała, to po zapisaniu z definicji co to \(\displaystyle{ P(A \cup B)}\) i \(\displaystyle{ P(A' \cap B')}\) sama byś zrobiła to zadanie.
Możesz to w sumie uznać za odpowiedź do zadania bo to właściwie wszystko co trzeba zrobić.
-
- Użytkownik
- Posty: 1196
- Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 1 raz
obliczyc prawdopodobienstwo
Zaraz mogę skomentować Ciebie jako stwierdzenie faktu.
Nie wiem po co własciwie wchodzisz na to forum - żeby poniżać ludzi czy pomagać?
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Nie wiem po co własciwie wchodzisz na to forum - żeby poniżać ludzi czy pomagać?
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
obliczyc prawdopodobienstwo
Pomagam, ale komuś kto wykaże choć odrobinę chęci aby samodzielnie zrobić zadanie.
Gdyby Ci się chciało to byś skorzystała z moich wskazówek.
Proszę ostatni prezent z mojej strony:
\(\displaystyle{ P(A' \cap B') = P((A\cup B)') = 1 - P(A \cup B) = 1 - P(A) - P(B) +P(A\capB)}\)
Zadanie zrobione ale wątpię aby twoja wiedza o rachunku prawdopodobieństwa na tym skorzystała.
Jeszcze nikt, nikogo, niczego nie nauczył. Nauczyć się trzeba samemu ...
Z mojej strony EOT.
Gdyby Ci się chciało to byś skorzystała z moich wskazówek.
Proszę ostatni prezent z mojej strony:
\(\displaystyle{ P(A' \cap B') = P((A\cup B)') = 1 - P(A \cup B) = 1 - P(A) - P(B) +P(A\capB)}\)
Zadanie zrobione ale wątpię aby twoja wiedza o rachunku prawdopodobieństwa na tym skorzystała.
Jeszcze nikt, nikogo, niczego nie nauczył. Nauczyć się trzeba samemu ...
Z mojej strony EOT.