P(1<=x<=2) wynosi...

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
stat
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 1 paź 2009, o 12:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

P(1<=x<=2) wynosi...

Post autor: stat »

Prosze o pomoc w rozwiazaniu ponizszego zadania:

\(\displaystyle{ P(1 \le x \le 2)}\) dla zmiennej 8 wynosi:

a)\(\displaystyle{ \frac{3}{16}}\) b)\(\displaystyle{ \frac{3}{8}}\) c)\(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\)
Ostatnio zmieniony 1 paź 2009, o 13:26 przez stat, łącznie zmieniany 1 raz.
Hania_87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 860
Rejestracja: 18 cze 2007, o 20:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 86 razy
Pomógł: 57 razy

P(1<=x<=2) wynosi...

Post autor: Hania_87 »

te ułamki zapisz za pomocą LaTeX-a
Awatar użytkownika
Emiel Regis
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1495
Rejestracja: 26 wrz 2005, o 17:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 71 razy
Pomógł: 225 razy

P(1<=x<=2) wynosi...

Post autor: Emiel Regis »

d) 0
ODPOWIEDZ