populacjia
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 10 kwie 2006, o 13:17
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: kraków
populacjia
Stwierdono ze w pewnje populacji ludzi, której 55% stanowiły kobiety, leworęczność wystepowała u 8% mężczyzn oraz u 5 % kobiet. Przypadkowo wybrana osoba z tej populacji okazała sie leworęczna. Jakie jest prawdopodobienstwo , ze był to mężczyzna.
-
- Użytkownik
- Posty: 81
- Rejestracja: 7 lis 2004, o 14:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 8 razy
populacjia
B-leworecznosc
A-mezczyzna
\(\displaystyle{ P(A|B)=\frac{P(A \cap B)}{P(B)}=\frac{0,08*0,45}{0,08*0,45+0,05*0,55}}\)
edit: racja, juz poprawilem
A-mezczyzna
\(\displaystyle{ P(A|B)=\frac{P(A \cap B)}{P(B)}=\frac{0,08*0,45}{0,08*0,45+0,05*0,55}}\)
edit: racja, juz poprawilem
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2006, o 14:11 przez Dooh, łącznie zmieniany 2 razy.
- `vekan
- Użytkownik
- Posty: 875
- Rejestracja: 23 sty 2006, o 21:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: far away
- Podziękował: 139 razy
- Pomógł: 71 razy
populacjia
dooh mężczyzn jest 45% a leworęcznych mężczyzn jest 8% czyli licznik nie jest poprawny
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2006, o 13:14 przez `vekan, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomekbobek
- Użytkownik
- Posty: 271
- Rejestracja: 16 kwie 2005, o 12:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 89 razy
- Pomógł: 17 razy
- `vekan
- Użytkownik
- Posty: 875
- Rejestracja: 23 sty 2006, o 21:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: far away
- Podziękował: 139 razy
- Pomógł: 71 razy
populacjia
tfuu sory walnołęm sie w pisaniu hehe mialem na mysli licznik oczywiście
[ Dodano: Pon Kwi 17, 2006 1:15 pm ]
dooh w liczniku jeszcze blad tam 0.08
[ Dodano: Pon Kwi 17, 2006 1:15 pm ]
dooh w liczniku jeszcze blad tam 0.08