oblicz iloczyn jeśli suma jest zdazreniem pewnym...

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
mycha-mycha1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 318
Rejestracja: 14 lis 2008, o 21:42
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 71 razy

oblicz iloczyn jeśli suma jest zdazreniem pewnym...

Post autor: mycha-mycha1 »

a)
Oblicz\(\displaystyle{ P}\)\(\displaystyle{ \left( A \cap B\right)}\) jeśli wiadomo, że \(\displaystyle{ \left(A \cup B \right)}\) jest zdarzeniem pewnym oraz P(A)=P(B)=3P\(\displaystyle{ \left(A \cap B \right)}\)
Kamil_B
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1958
Rejestracja: 16 kwie 2009, o 16:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 361 razy

oblicz iloczyn jeśli suma jest zdazreniem pewnym...

Post autor: Kamil_B »

Skorzystaj z tego, że: \(\displaystyle{ P(A \cup B)=P(A)+P(B)-P(A \cap B)}\)
mycha-mycha1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 318
Rejestracja: 14 lis 2008, o 21:42
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 71 razy

oblicz iloczyn jeśli suma jest zdazreniem pewnym...

Post autor: mycha-mycha1 »

wiem
dzieki
ODPOWIEDZ