Wiadomo, że ...

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
yogi16abc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 1 sie 2009, o 23:00
Płeć: Kobieta

Wiadomo, że ...

Post autor: yogi16abc »

Wiadomo że P(A) = \(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\), P(b) = \(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\), P(\(\displaystyle{ A\cup B)= \frac{2}{3}}\), to P(\(\displaystyle{ A\cap B)}\) wynosi..?
Brzytwa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 879
Rejestracja: 1 wrz 2007, o 13:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 221 razy

Wiadomo, że ...

Post autor: Brzytwa »

\(\displaystyle{ P(A \cup B)=P(A)+P(B)-P(A \cap B)}\)

Wystarczy poprzenosić, podstawić i gotowe.
ODPOWIEDZ