Zmienna losowa X ma rozklad N(7,5) jets dystrybuantą rozkładu N(0,1). Prawdopodobieństwo zdarzenia P(X ge 2) wynosi ??
A. \(\displaystyle{ \varphi}\)(1)
B. 1-\(\displaystyle{ \varphi}\)(1)
C. 1-\(\displaystyle{ \varphi}\)(2)
D. \(\displaystyle{ \varphi}\)(2)
Zmienna losowa ma rozkład ...
-
- Użytkownik
- Posty: 35
- Rejestracja: 4 lis 2008, o 08:28
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
Zmienna losowa ma rozkład ...
Trzeba dokonać standaryzacji zmiennej losowej X.
\(\displaystyle{ P(X \ge 2)=P( \frac{X-7}{5} \ge \frac{2-7}{5} )=P(X_s \ge -1)=P(X_s \le 1)=\varphi(1)}\)
\(\displaystyle{ P(X \ge 2)=P( \frac{X-7}{5} \ge \frac{2-7}{5} )=P(X_s \ge -1)=P(X_s \le 1)=\varphi(1)}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 35
- Rejestracja: 4 lis 2008, o 08:28
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
Zmienna losowa ma rozkład ...
a zadanie tego typu że
rozpatrzmy zdarzenie -3< X < -2. Dla kazdego z rozkladów pradopodobieństwo tego zdarzenia jest najmniejsze dla
A. N(-5,1)
B. N(-4,1)
C. N(-2,1)
D. N(-1,1)
rozpatrzmy zdarzenie -3< X < -2. Dla kazdego z rozkladów pradopodobieństwo tego zdarzenia jest najmniejsze dla
A. N(-5,1)
B. N(-4,1)
C. N(-2,1)
D. N(-1,1)
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
Zmienna losowa ma rozkład ...
Narysuj sobie wykresy tych rozkładów normalnych i sprawdź, które pole pod wykresem, w przedziale (-3;-2) jest najmniejsze.