Funkcja gęstości ma postać F{x} =Cx dla xe in <0;1>
0 dla pozostałych
Znaleźć prawdopodobieństwo że w wyniku 5 doświadczeń zmienna losowa x dwukrotnie przyjmie wartości z przedziału xe in <0,5;1>
Dziękuję z góry za pomoc
gęstość zmiennej losowej
- scyth
- Użytkownik
- Posty: 6392
- Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 1087 razy
gęstość zmiennej losowej
Jak policzyć \(\displaystyle{ P(0,5\le x \le 1)}\)?
Jak policzyć zdarzenie przeciwne, czyli \(\displaystyle{ P(0 \le x < 0,5)}\)?
Jak policzyć, że zaszły dwa zdarzenia na pięć?
Jak policzyć zdarzenie przeciwne, czyli \(\displaystyle{ P(0 \le x < 0,5)}\)?
Jak policzyć, że zaszły dwa zdarzenia na pięć?