Obliczenie prawdopodobienstwo

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
mikoay
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 2 sty 2008, o 16:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

Obliczenie prawdopodobienstwo

Post autor: mikoay »

Zmienne losowe Z i W sa niezalezne i kazda z nich ma dystrybucje geometryczna z parametrem b,
0 < b < 1. Oblicz P(Z=7|W=4). ( Z ma dystrubucje geometryczna z parameterem \(\displaystyle{ \lambda \Leftrightarrow P(X=i) = \lambda(1- \lambda)^{i-1} ; i \ge 1}\) )

Aha, jeszcze co to jest Supp(X) ?
ODPOWIEDZ