Udowodnic,że dla całkowalnych zmiennych losowych \(\displaystyle{ X _{1} , X_{2}}\) jeżeli są niezależne,to:
\(\displaystyle{ E( X_{1} X_{2})=E( X_{1} )E( X_{2} )}\)
dziekuje
Niezależne zmienne losowe,
-
- Użytkownik
- Posty: 20
- Rejestracja: 5 maja 2009, o 01:09
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 1 raz
-
- Użytkownik
- Posty: 20
- Rejestracja: 5 maja 2009, o 01:09
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 1 raz
Niezależne zmienne losowe,
Ok Mamy:
\(\displaystyle{ z ^{+} ( X_{1}), z ^{+} ( X_{2})}\)-niezalezne
\(\displaystyle{ z ^{-} ( X_{1}), z ^{-} ( X_{2})}\)-niezalezne
\(\displaystyle{ E( X_{1} X_{2})=}\) i narazie stoje w tym miejscu
\(\displaystyle{ z ^{+} ( X_{1}), z ^{+} ( X_{2})}\)-niezalezne
\(\displaystyle{ z ^{-} ( X_{1}), z ^{-} ( X_{2})}\)-niezalezne
\(\displaystyle{ E( X_{1} X_{2})=}\) i narazie stoje w tym miejscu