1. Zdarzenia i prawdopodobieństwo:Dwukrotny rzut kością. Oblicz prawdopodobieństwo warunkowe zdarzenia A – suma wyrzuconych oczek jest równa 3, pod warunkiem zdarzenia B – w pierwszym rzucie wyrzucono jedno oczko.
Proszę o Pomoc
1. Zdarzenia i prawdopodobieństwo: JUTRO MAM KOLOSA
-
- Użytkownik
- Posty: 669
- Rejestracja: 25 mar 2008, o 15:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 198 razy
1. Zdarzenia i prawdopodobieństwo: JUTRO MAM KOLOSA
\(\displaystyle{ P(A|B)=\frac{P(A\cap B)}{P(B)}\\
P(A\cap B)=\frac{1}{6^2}\\
P(B)=\frac{1}{6}\\
P(A|B)=\frac{\frac{1}{6^2}}{\frac{1}{6}}=\frac{1}{6}\\}\)
P(A\cap B)=\frac{1}{6^2}\\
P(B)=\frac{1}{6}\\
P(A|B)=\frac{\frac{1}{6^2}}{\frac{1}{6}}=\frac{1}{6}\\}\)
1. Zdarzenia i prawdopodobieństwo: JUTRO MAM KOLOSA
i to już jest rozwiązanie ??-- 23 maja 2009, o 16:01 --lorakesz, Hej a potrafisz rozwiązć takie zadanie 4. Parametry zmiennej losowej:
(3.2) Zmienna losowa X ma funkcję prawdopodobieństwa:
xk 0 1 2 3 4
Pk 1/8 1/8 1/8 2/8 3/8
Znajdź momenty m1 i m2, moment centralny 2, medianę oraz kwartyle tej zmiennej losowej.
(3.2) Zmienna losowa X ma funkcję prawdopodobieństwa:
xk 0 1 2 3 4
Pk 1/8 1/8 1/8 2/8 3/8
Znajdź momenty m1 i m2, moment centralny 2, medianę oraz kwartyle tej zmiennej losowej.