znajdz dystrybuante

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
dolarek4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 17 maja 2009, o 11:50
Płeć: Kobieta

znajdz dystrybuante

Post autor: dolarek4 »

\(\displaystyle{ F(t)=\begin{cases} -t ^{-3} &\mbox{dla } t \le -2\\
\frac{55}{384}t+ \frac{158}{384}&\mbox{dla }t\in(-2,4]\\
1-t ^{-3}&\mbox{dla } t>4\end{cases}}\)

wykaz ze \(\displaystyle{ F(t)}\) jest dystrubuanta pewniej zmiennej losowej \(\displaystyle{ X}\) oraz
\(\displaystyle{ Y=2X-1\\
Z=-X+1\\
T=X ^{2}}\)
-- 23 maja 2009, o 15:54 --czy w tym zadaniu chodzi o to zebym sprawdzila wlasnosci dystrubuanty??
ODPOWIEDZ