\(\displaystyle{ x_{i} = [0.03, 0.08, 0.25, 0.57, 0.67, 0.87, 0.94, 1.19, 1.25, 1.35, 1.56]}\)
\(\displaystyle{ y_{i} = [0.003, 0.02, 0.21, 0.92, 1.36, 2.42, 2.45, 4.36, 4.35, 5.43, 7.24]}\)
Wyznaczyć równania prostych regresji cechy X względem V i cechy V względem X.Na wykresie zaznaczyć wszystkie punkty \(\displaystyle{ (x_{i},y_{i})}\). Jak sądzisz czy regresja liniowa daje dobre dopasowanie dla tych danych?\(\displaystyle{ y_{i} = [0.003, 0.02, 0.21, 0.92, 1.36, 2.42, 2.45, 4.36, 4.35, 5.43, 7.24]}\)
Znajdź regresję kwadratową.
Proszę o pomoc w tym zadaniu.