Zdarzenia losowe A i B zawierają się w Omedze:
\(\displaystyle{ P(A)= \frac{1}{4}}\)
\(\displaystyle{ P(B')= \frac{2}{3}}\)
\(\displaystyle{ P(A \cap B)= \frac{1}{5}}\)
Oblicz prawdopodobienstwo P(A'*B'), gdzie * oznacza przecięcie zbiorów.
Co to jest te przeciecie??
z gory dzieki za pomoc
Przecięcia zbiorów
-
- Użytkownik
- Posty: 568
- Rejestracja: 29 sty 2009, o 13:59
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 230 razy
Przecięcia zbiorów
tak liczylem, jest ok?
P(A'nB')=P(AuB)'
P(AuB)=\(\displaystyle{ \frac{23}{60}}\)
P(A'nB')= \(\displaystyle{ \frac{37}{60}}\)
P(A'nB')=P(AuB)'
P(AuB)=\(\displaystyle{ \frac{23}{60}}\)
P(A'nB')= \(\displaystyle{ \frac{37}{60}}\)