Pytanie odnosnie jednego zadania

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Awatar użytkownika
MitS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 150
Rejestracja: 30 mar 2005, o 06:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował: 23 razy
Pomógł: 2 razy

Pytanie odnosnie jednego zadania

Post autor: MitS »

Witam!

Mam pytanie odnośnie tego -> https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=11562 zadania ...
Jaki powinien być poprawny wynik ??

1/7
czy
1/14 ???


Bo rozwiązałem dwoma sposobami i wyszło inaczej :/
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sulik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 161
Rejestracja: 1 lis 2005, o 11:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 44 razy

Pytanie odnosnie jednego zadania

Post autor: Sulik »

Prawidłowa odpowiedź to \(\displaystyle{ \frac17}\) (\(\displaystyle{ \overline{\overline A}=8,\qquad\overline{\overline\Omega}=C^3_8=56}\)).
Oto wszystkie 8 możliwych wyborów:
Awatar użytkownika
MitS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 150
Rejestracja: 30 mar 2005, o 06:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował: 23 razy
Pomógł: 2 razy

Pytanie odnosnie jednego zadania

Post autor: MitS »

ok dzięki
ODPOWIEDZ