Ile wynosi prawdopodobieństwo zdarzenia, że losowo utworzono liczba siedmiocyfrowa czytana od końca daje tę samą liczbę równe jest p. Oblicz p.
Moje rozwiązanie (trochę dziwny zapis, ale zależy mi na czasie...):
\(\displaystyle{ p=\frac{1}{C^{1}_{9}*C^{1}_{10}*C^{1}_{10}*C^{1}_{10}*C^{1}_{1}*C^{1}_{1}*C^{1}_{1}}=\frac{1}{9000}}\)
Odpowiedź nieprawidłowa
Proste zadanie, niejasna odpowiedź
- Janek Kos
- Użytkownik
- Posty: 417
- Rejestracja: 20 lis 2005, o 22:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 98 razy
Proste zadanie, niejasna odpowiedź
Ja odpowiedzialbym, że \(\displaystyle{ p=10^{-3}}\), tzn.
\(\displaystyle{ |\Omega|=9(10^{6})\ |A|=9(10^{3})}\). Pozdrawiam.
\(\displaystyle{ |\Omega|=9(10^{6})\ |A|=9(10^{3})}\). Pozdrawiam.