Rozkład wykładniczy

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
rogal_18
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 14 paź 2007, o 14:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Oleśnica
Podziękował: 3 razy

Rozkład wykładniczy

Post autor: rogal_18 »

Mam obliczyć jak często będą się psuły urządzenia.

Rozkład, jakim będę generować intensywność poszczególnych uszkodzeń jest wykładnicza, i wyraża się następującym wzorem:\(\displaystyle{ \lambda 1 = 8* 10^{-4}(1+0.05*t).}\)

Rozkład intensywności uszkodzeń "stacji w sieci" \(\displaystyle{ \lambda 2 = 0.25 * \lambda 1}\)[1/h], "serwera" \(\displaystyle{ \lambda 3 = 1.25 * \lambda 1}\)[1/h], „osprzętu sieci” \(\displaystyle{ \lambda 4 = 0.8 * \lambda 1}\)[1/h].

Może ktoś pomóc obliczyć/dać wskazówki jak często będzie się psuła stacja, serwer i osprzęt?
Wie ktoś jak można to liczyć i przedstawić w Matlabie ?
ODPOWIEDZ