kule

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
aniutka122
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 28 lut 2009, o 19:26
Płeć: Kobieta

kule

Post autor: aniutka122 »

witam :P:P:P

w urnie mamy 10 kul białych 20 czarnych i 30 zielonych.
losujemy jedna kule
jakie jest prawdopodobieństwo że wylosujemy kule biała lub czarną ????
;p;p;p;p;p;p;p;
Ksl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 8 sty 2009, o 20:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 13 razy

kule

Post autor: Ksl »

Omega= 60

A=10+20

P(A)=1/2
ODPOWIEDZ