Funkcja gęstości

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
raffo85
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 1 paź 2008, o 08:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: rybnik

Funkcja gęstości

Post autor: raffo85 »

Wyznaczyć funkcję gęstości zmiennej Y=ln(X+1) jeżeli funkcja gęstości zmiennej X wyraża się wzorem f(x)=ln(x+1) dla x in (0;e-1) oraz f(x)=0 dla pozostałych x. HELP!!!
ODPOWIEDZ