Rozkłady, gęstości, niezależność...

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
hojrak1313
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 20 wrz 2008, o 13:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 1 raz

Rozkłady, gęstości, niezależność...

Post autor: hojrak1313 »

1) Y,X są niezależne i mają taki sam rozkład \(\displaystyle{ p*g^k}\) dla \(\displaystyle{ k= 0,1,2,.... 0<p,g<1}\) obliczyc \(\displaystyle{ E(X*Y)}\)
2) mając rozklad \(\displaystyle{ P[(X,Y)(0,0)]=\frac{1}{2}}\) \(\displaystyle{ P[(X,Y)(j,k)]=\frac{1}{8}}\) \(\displaystyle{ j,k={-1,1}}\) obliczyc \(\displaystyle{ F(0,0)-sigma^2X}\)
3) mając gestosc \(\displaystyle{ f(x,y)= c*X(x-y)}\) dla \(\displaystyle{ -x<y<x, 0<x<2 ; 0}\) dla pozostałych wyznacz C , rozkłady brzegowe, sprawdz czy X,Y są niezależne

Zapoznaj się z zasadami nazewnictwa tematów.

// edit

spoko, admin thx za zmiane
ODPOWIEDZ