Ile jest losów na loterii , jeśli wybierając jeden z nich , mamy 0,5% szansy na wygranie jednej z 5 głównych nagród?
Temat powinien opisywać treść problemu.
Losy na loterii: jeden los - 0,5% szans na jedną z nagród.
-
- Użytkownik
- Posty: 3101
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 10:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zarów
- Pomógł: 635 razy
Losy na loterii: jeden los - 0,5% szans na jedną z nagród.
Można tak.
\(\displaystyle{ \frac{5}{n}=\frac{5}{1000}}\)
\(\displaystyle{ \frac{5}{n}=\frac{5}{1000}}\)