wyznaczyć dystrybuantę

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
mmarry
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 12 wrz 2007, o 11:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 42 razy

wyznaczyć dystrybuantę

Post autor: mmarry »

Wyznaczyć dystrybuantę rozkładu:
\(\displaystyle{ P=\frac{1}{3}\delta_{0}+\frac{2}{3}P_{1}}\), gdy P1 jest rozkładem prawdopodobiństwa o gęstości \(\displaystyle{ f(x)=\frac{1}{2}1_{[1,3]}}\).

Z góry dzięki za pomoc, bo jakoś nie mogę tego ruszyć...
rexilion
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 7 sty 2010, o 22:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Cracow

wyznaczyć dystrybuantę

Post autor: rexilion »

Bardzo prosiłabym o pomoc w tym samym zadaniu! Widzę , że tu go nikt przez dwa lata nie ruszył ale może teraz ktoś będzie miał jakiś pomysł.
ODPOWIEDZ