Funkcja procesu Poissona

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
winegre
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 sty 2009, o 08:43

Funkcja procesu Poissona

Post autor: winegre »

Jak ma ktos jeszcze sile i ochote, to ja tez mam troche podbny problem a mianowcie, tez mam proces do rozwiazania i mozliwe, iz zadanie trywialene. Jednak jak sie rozumie wszystko jest trywialne

Niech :

\(\displaystyle{ Y(t) = X(t) + \frac{d X(t)}{dx }}\)

Jesli X(t) jest processen Poissona o parametrze \(\displaystyle{ \alpha}\)(lambda ale nie znalazlem) Obliczyc \(\displaystyle{ E \left[ Y(t)\right]}\) oraz \(\displaystyle{ R_{y} ( t_{1} , t _{2} )}\)
ODPOWIEDZ