Relacje miedzy zbiorami

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
karola1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 4 lis 2008, o 08:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

Relacje miedzy zbiorami

Post autor: karola1989 »

Oblicz

\(\displaystyle{ A (B C)

(A B) C

A B C}\)

gdzie :
A ={0,1}
B ={1,2}
C ={3,4}
Awatar użytkownika
oluch-na
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 253
Rejestracja: 3 mar 2007, o 19:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wyszków
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 12 razy

Relacje miedzy zbiorami

Post autor: oluch-na »

Chyba raczej iloczyn zbiorów powinien tu być, a nie mnożenie :/
karola1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 4 lis 2008, o 08:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

Relacje miedzy zbiorami

Post autor: karola1989 »

podajże chodzi tu o iloczyn kartezjański
ODPOWIEDZ