Wzór dwumianowy

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
napspan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 8 lis 2007, o 21:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Wzór dwumianowy

Post autor: napspan »

Sprawdzi ktoś ?

\(\displaystyle{ \sum_{k=2}^{100} k {100 \choose k} = 2^{100}-402}\)
Xitami

Wzór dwumianowy

Post autor: Xitami »

\(\displaystyle{ \sum_{k=2}^{100} k {100 \choose k} =}\)
63382530011411470074835160268700

\(\displaystyle{ 2^{100}-402=}\)
1267650600228229401496703204974
ODPOWIEDZ