Mógłby ktoś zerknąć na poniższe pytania i spróbować napisać TAK/NIE przy podpowiedzi oraz krótko uzasadnić odpowiedź ?
Będę bardzo wdzięczny !
2) Izomorfizm grafów
a. 2 dowolne grafy proste o 5 wierzcholkach i 9 krawedziach sa izomorficzne
b. 2 dowolne grafy proste o 6 wierzcholkach regularne stopnia 3 sa izomorficzne
3) X1+X2+X3+X4+X5=23
a. istnieje 35 rozwiazan tego równania Xi>=4 i=1,...,5 TAK
b. liczba rozwiazan dla X1=X2=0 Xi>=1 i=3,4,5 jest równa (28 po 2) NIE
4) Niech T=(V,E) bedzie drzewem o wierzcholkach stopnia 3,1
a. istnieja dokladnie 2 takie nieizomorficzne drzewa dla (V)=10 NIE
b. istnieja minimum 2 takie drzewa, dla (E)=20 TAK
5) Niech X={1,...,10}
a. liczba wszystkich funkcji f:x->X takich, ze f(x)>5 dla x nalezacego do X jest równa 5do potegi10 TAK
b. liczba wszystkich funkcji f:x->X takich, ze f(x)=3 jest równa 3do potegi10 TAK
6)Niech G=(V,E) bedzie grafem, którego wszystkie wierzcholki sa podzbiorami zbioru x={1,...,8} jesli A,B zawiera sie w X; to AB jest krawedzia grafu, jesli x nalezy do X tak, ze A=B suma {x} lub B=A suma {x}
a. G jest dwudzielny
b. eulerowski
7) Niech Fo=0, F1=1, Fn=Fn-1 + Fn-2, n>=2
a. Dla dowolnego n>=1 liczba Fn i Fn+1 niema wspólnych dzielników wiekszych od 1
b.Dla dowolnej liczby naturalnej n istnieje k, ze 1+Fo+F1+F2+...+Fn=Fk
Izomorfizm, ilość rozwiązań
Izomorfizm, ilość rozwiązań
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2008, o 15:00 przez Tomkov, łącznie zmieniany 1 raz.