Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
Oblicz:
\(\displaystyle{ \frac{{4\choose 2} ft[ {27\choose 11} + {27\choose 12} \right]}{\frac{28\choose 16}}}\) = ?
Dziękuję bardzo.
Silnia, dwumian Netwona.
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: 11 gru 2007, o 22:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 68 razy
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11406
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3155 razy
- Pomógł: 748 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: 11 gru 2007, o 22:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 68 razy
Silnia, dwumian Netwona.
Super wskazówka, zrobiłem, dzięki
[ Dodano: 20 Kwietnia 2008, 23:47 ]
Jeszcze bym prosił o rozwiązanie/wskazówkę tego.
Doprowadź do najprostszej postaci:
\(\displaystyle{ \frac{{2n+1\choose 2n-1}+\left{2n+1\choose 2n}}{\frac{2n+1\choose 2n-1}}}\)
Dziękuję bardzo.
[ Dodano: 21 Kwietnia 2008, 18:30 ]
Proszę!
[ Dodano: 20 Kwietnia 2008, 23:47 ]
Jeszcze bym prosił o rozwiązanie/wskazówkę tego.
Doprowadź do najprostszej postaci:
\(\displaystyle{ \frac{{2n+1\choose 2n-1}+\left{2n+1\choose 2n}}{\frac{2n+1\choose 2n-1}}}\)
Dziękuję bardzo.
[ Dodano: 21 Kwietnia 2008, 18:30 ]
Proszę!