utworzyć liczby czterocyfrowe z cyfr 0,1,2,3,4
utworzyć liczby czterocyfrowe z cyfr 0,1,2,3,4
Ile różnych liczb czterocyfrowych nie powtarzających się można utworzyć z cyfr 0, 1, 2, 3, 4?
-
- Użytkownik
- Posty: 3507
- Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brodnica
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1260 razy
utworzyć liczby czterocyfrowe z cyfr 0,1,2,3,4
Czterocyfrowych o niepowtarzających się cyfrach:
\(\displaystyle{ V_4^1 V_4^3= \frac{4!}{(4-1)!} \frac{4!}{(4-3)!}=...}\)
\(\displaystyle{ V_4^1 V_4^3= \frac{4!}{(4-1)!} \frac{4!}{(4-3)!}=...}\)