Witam i proszę serdecznie o pomoc w tym zadaniu...
Zad) Znajdź n, wiedząc, że:\(\displaystyle{ {n\choose 1}={5\choose 2}}\)
Znajdź n ...
- sea_of_tears
- Użytkownik
- Posty: 1641
- Rejestracja: 2 lis 2007, o 20:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Śląsk
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 548 razy
Znajdź n ...
\(\displaystyle{ {n\choose 1}={5\choose 2}\newline
\frac{n!}{(n-1)!}=\frac{5!}{2!\cdot 3!} \newline
n=10}\)
\frac{n!}{(n-1)!}=\frac{5!}{2!\cdot 3!} \newline
n=10}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 118
- Rejestracja: 31 maja 2009, o 14:02
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 24 razy
Znajdź n ...
Mógłbyś rozpisać jak ci wynik wyszedł ? (lub ktoś inny)
wiem że \(\displaystyle{ \frac{n!}{(n-1)!} = 10}\) ale dalej nie wiem jak przekształcić
wiem że \(\displaystyle{ \frac{n!}{(n-1)!} = 10}\) ale dalej nie wiem jak przekształcić
-
- Użytkownik
- Posty: 28
- Rejestracja: 17 paź 2010, o 18:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: war