Cztery zadanka - rekurencje (4/4)

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
swpr
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 26 lis 2007, o 21:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 10 razy

Cztery zadanka - rekurencje (4/4)

Post autor: swpr »

Zadanie czwarte:

1. \(\displaystyle{ (n-4)^{3-n} = 0(n^{3-n})}\)

2. \(\displaystyle{ 5*3^{2n}-1 = 0(4*9^{n}+7)}\)

3. \(\displaystyle{ 3n^{3} - tn{2} + 8n = 0(11n^{2}-2)}\)

jeszcze raz dziękuję za ewentualne rozwiązanie zadań i pozdrawiam.

S.W.
ODPOWIEDZ