Ile rozwiązań złożonych z liczb całkowitych nieujemnych ma równanie
a+b+c+d=15?
Ile rozwiązań złożonych z liczb całkowitych nieujemnych ...
Ile rozwiązań złożonych z liczb całkowitych nieujemnych ...
\(\displaystyle{ \left(\sum_{i=0}^{\infty}x^i\right)^4=}\)
\(\displaystyle{ 1 +4x^{1} +10x^{2} +20x^{3} +35x^{4} +56x^{5} +84x^{6} +120x^{7} +165x^{8} +220x
^{9} +286x^{10} +364x^{11} +455x^{12} +560x^{13} +680x^{14} +816x^{15}+ \dots}\)
\(\displaystyle{ 1 +4x^{1} +10x^{2} +20x^{3} +35x^{4} +56x^{5} +84x^{6} +120x^{7} +165x^{8} +220x
^{9} +286x^{10} +364x^{11} +455x^{12} +560x^{13} +680x^{14} +816x^{15}+ \dots}\)