Wyjaśnienie

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
Awatar użytkownika
Michał969
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 82
Rejestracja: 4 sty 2007, o 20:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 7 razy

Wyjaśnienie

Post autor: Michał969 »

mógłby mI ktoś wyjaśnić dlaczego n!(n+1)n!(n+1)=[(n+1)!]^2
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

Wyjaśnienie

Post autor: Szemek »

\(\displaystyle{ n!(n+1)n!(n+1)=[(n+1)!]^2}\)
\(\displaystyle{ n!(n+1)n!(n+1)=[(n+1)!] [(n+1)!]}\)
\(\displaystyle{ n!(n+1)n!(n+1)=n!(n+1)n!(n+1)}\)
ODPOWIEDZ