Ile istnieje liczb

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
Kreton
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 8 gru 2006, o 08:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Niepołomice

Ile istnieje liczb

Post autor: Kreton »

Witam, mam takie zadanie do rozwiązanie. A powiem szczerze, dopiero raczkuję w tej całej kombinatoryce. Zadanie:
Ile istnieje liczb 3-cyfrowych o niepowtarzających cyfrach większych od 352.
*Kasia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2826
Rejestracja: 30 gru 2006, o 20:38
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin/warszawa
Podziękował: 62 razy
Pomógł: 482 razy

Ile istnieje liczb

Post autor: *Kasia »

Spróbuj skorzystać z tych zadań: 1., 2., [url=http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=41511]3.[/url], [url=http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=40987]4.[/url].
ODPOWIEDZ