rekurencja

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
parchimus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 28 maja 2020, o 18:02
Płeć: Mężczyzna
wiek: 20
Podziękował: 6 razy

rekurencja

Post autor: parchimus »

Rozwiąż rekurencje.
\(\displaystyle{ a_{n}=a_{n-1}+n,\\
a_{0} = 1}\)
Ostatnio zmieniony 6 cze 2020, o 20:21 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

Re: rekurencja

Post autor: kerajs »

\(\displaystyle{ a_n= \frac{1}{2}(n^2+n+2) }\)
ODPOWIEDZ