Drzewo binarne
-
- Użytkownik
- Posty: 264
- Rejestracja: 1 lut 2015, o 19:20
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 70 razy
Drzewo binarne
Niech \(\displaystyle{ T_{n}}\) bedzie zbiorem uporządkowanym w typ drzewa binarnego (do kazdego wierzchołka dochodzi jedna krawedz, a wychodzą - poza końcowymi wierzchołka - dwie krawedzie), ktorego wszystkie drogi od korzenia do wierzcholka koncowego maja te samą długość \(\displaystyle{ n}\). Ile wierzchołków ma takie drzewo?
Ostatnio zmieniony 9 lip 2019, o 09:34 przez aneta909811, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 264
- Rejestracja: 1 lut 2015, o 19:20
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 70 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 264
- Rejestracja: 1 lut 2015, o 19:20
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 70 razy
- leg14
- Użytkownik
- Posty: 3132
- Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Radom
- Podziękował: 154 razy
- Pomógł: 475 razy
Re: Drzewo binarne
To na początek rozrysuj sobie przypadki dla \(\displaystyle{ n =1, n=2, n =3}\) - znajdź liczbę wierzchołków i popatrz jak wyglądają takie drzewa
-
- Użytkownik
- Posty: 264
- Rejestracja: 1 lut 2015, o 19:20
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 70 razy