ciag rekurencyjny a delta 0

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
anios0025
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 18 lis 2017, o 18:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: szczecin
Podziękował: 18 razy

ciag rekurencyjny a delta 0

Post autor: anios0025 »

witam rozwiazywalem i umiem takie rownanie zrobic gdy delta wyjdzie mi wieksza o zera teraz jak jest rowna \(\displaystyle{ 0}\) to nie wiem prosze o pomoc

\(\displaystyle{ \begin{cases} a_{0}=2\\ a_{1}=-5\\ a_{n}=-2a _{n-1}-a _{n-1} \end{cases}}\)
trzeba znaleźć tutaj wyraz ogolny

-- 21 cze 2018, o 08:45 --

znalazlem w necie jak sie liczy gdy sie znajdzie jeden pierwiastem(inny wzory troche)

[ZAMYKAM]
Ostatnio zmieniony 21 cze 2018, o 10:33 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości: znaleźć.
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5748
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

ciag rekurencyjny a delta 0

Post autor: arek1357 »

A czy umiesz liczyć bez delty...
ODPOWIEDZ