Zbuduj negację zdania

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
magnus250
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 18 sty 2018, o 19:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Zbuduj negację zdania

Post autor: magnus250 »

Bardzo proszę o pomoc w tym zadaniu.
\(\displaystyle{ \alpha \Rightarrow \left[ \beta \Rightarrow \forall\limits_{x} \exists\limits_{y} (( \alpha \vee \beta ) \Rightarrow \varphi(x,y))\right]}\)

-- 19 sty 2018, o 16:58 --
Takie coś mi wyszło, mógłby ktoś to zweryfikować?

\(\displaystyle{ \alpha \wedge \beta \wedge \exists\limits_{x} \forall\limits_{y} (( \alpha \vee \beta ) \wedge \neg \varphi(x,y))\right}\)
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34280
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Zbuduj negację zdania

Post autor: Jan Kraszewski »

Dobrze.

JK
magnus250
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 18 sty 2018, o 19:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zbuduj negację zdania

Post autor: magnus250 »

Dzięki
ODPOWIEDZ