Pytanie zagadka

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
virusek391
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 19 paź 2015, o 20:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krotoszyn

Pytanie zagadka

Post autor: virusek391 »

Witam,

mamy 12 opcji do wyboru z czego każda może przyjąć dwie wartości 0 lub 1. Ile może być wszystkich opcji ?

Pozdrawiam,
Łukasz
Ostatnio zmieniony 29 sie 2017, o 19:29 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Awatar użytkownika
Poszukujaca
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2775
Rejestracja: 21 maja 2012, o 23:32
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1019 razy
Pomógł: 166 razy

Pytanie zagadka

Post autor: Poszukujaca »

\(\displaystyle{ 2^{12}}\)
Awatar użytkownika
Janusz Tracz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4076
Rejestracja: 13 sie 2016, o 15:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hrubielowo
Podziękował: 80 razy
Pomógł: 1395 razy

Pytanie zagadka

Post autor: Janusz Tracz »

\(\displaystyle{ 2 \cdot 2 \cdot 2 \cdot ... \cdot 2=2^{12}}\)
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

Pytanie zagadka

Post autor: kerajs »

virusek391 pisze: mamy 12 opcji do wyboru .............................................. Ile może być wszystkich opcji ?
12


PS
A gdyby tak kiepsko zredagowane zadanie było na maturze. to które odpowiedzi byłyby prawidłowe?
ODPOWIEDZ