Wyznacz rozwiązanie szczególne dla równań rekurencyjnych.

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
laki00
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 18 sty 2014, o 19:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zielona góra

Wyznacz rozwiązanie szczególne dla równań rekurencyjnych.

Post autor: laki00 »

\(\displaystyle{ x_{0} = 1, x_{n} = 2x_{n-1} + 3 \\
A \ wiec: \\
r - 2 = 0, \ \alpha _{1} = 2 \\
Jaki \ jest \ wzor \ na \ x^{(1)}_{n} \ Czy \ to\ bedzie \\
x^{(1)}_{n} = A2^{n} \\
Korszytam \ z \ tego \ wzoru \ by \ policzyc \ x^{(2)}_{n} \\
f(n)=a \neq 0 \ \wedge \ \sum_{i=1}^k a_i \neq 1 \ to \ x^{(2)}_n=\frac{a}{1- \sum_{i=1}^k a_i}
\\ I \ ile \ wynosi \ ta \ suma \ a_{i} \ ? \ 5 \ ?}\)
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5748
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

Re: Wyznacz rozwiązanie szczególne dla równań rekurencyjnych

Post autor: arek1357 »

Nie wiem z czego ty korszytasz?
Benny01
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1116
Rejestracja: 11 wrz 2015, o 19:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Górnicza Dolina
Podziękował: 74 razy
Pomógł: 115 razy

Re: Wyznacz rozwiązanie szczególne dla równań rekurencyjnych

Post autor: Benny01 »

Wydaje mi się że z tego 304902.htm
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5748
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

Re: Wyznacz rozwiązanie szczególne dla równań rekurencyjnych

Post autor: arek1357 »

Coś słabo ci to idzie jak z tego.
Fakt jest taki, że mi to by jeszcze gorzej szło gdybym z tego korzystał wole z czego innego a najlepiej z własnych pomysłów.-- 19 czerwca 2017, 01:32 --A tak na poważnie zsumuj dodaj i wyjdzie
ODPOWIEDZ