znależć Generatory i domkniecia

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
witu12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 cze 2017, o 21:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kutno

znależć Generatory i domkniecia

Post autor: witu12 »

Witam czy ktoś byłby w stanie mi pomóc z zadaniem ?

Wypisz generatory częsciowe i zaproponuj jak najmneijsze domknięcie :


\(\displaystyle{ 1: \left\{ N,\left\{ +,-,*\right\} \right\}
2:\left\{ N, \left\{ +,-,*,/ x^7(lub \ x^z \ -nie \ jestem \ pewien)\right\} \right\}}\)
-- 11 cze 2017, o 23:19 --Może jednak ktoś coś ?
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5748
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

Re: znależć Generatory i domkniecia

Post autor: arek1357 »

Że tak zapytam z ciekawości co to jest?
witu12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 cze 2017, o 21:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kutno

znależć Generatory i domkniecia

Post autor: witu12 »

Systemy algebraiczne mówiąc ogólnie ;-(
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5748
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

Re: znależć Generatory i domkniecia

Post autor: arek1357 »

Dla mnie system algebraiczny to grupa, ciało pierścień ewentualnie podgrupa ponieważ jestem tradycjonalistą a to to co to?? ...
Awatar użytkownika
Cytryn
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 405
Rejestracja: 17 wrz 2016, o 17:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 46 razy

Re: znależć Generatory i domkniecia

Post autor: Cytryn »

Jaka jest definicja częściowego generatora i domknięcia?
ODPOWIEDZ