Równania różnicowe metoda klasyczna

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
magister82
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 wrz 2007, o 16:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ostrwo wlkp

Równania różnicowe metoda klasyczna

Post autor: magister82 »

Witam chodzi mi o wzór na rozwiazywanie tych równia a dokładnie

y(n)= y_1+y_2

y_1= \(\displaystyle{ - \frac{1}{b_{k}} \sum_{i=0}^{k-1} biy(n+i-k)}\)

\(\displaystyle{ y_2= \frac{1}{b_{k}} \sum_{i=0}^{p} biy(n+i-??)}\)

Co powino byc w 2 wzrorze w miejscu zapytania p czy k bo mam 2 profesorów na wykładach co innego na korepetycjach co innego i nie wiem do którego wzoru sie ustosunkowac. Wiem ze malo szczegółów same wzroty ale moze ktos bedzie wiedzial
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2007, o 17:55 przez magister82, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ