Zależność rekurencyjna

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
kildo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 31 paź 2015, o 15:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 7 razy

Zależność rekurencyjna

Post autor: kildo »

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się rozwiązuje następującą zależność rekurencyjną:
\(\displaystyle{ c_{n+1} = (n + 1)c_{n} + (n^{2} + n)c_{n-1}}\) gdzie \(\displaystyle{ c_{0} = 0, c_{1} = 1}\)
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5745
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 130 razy
Pomógł: 526 razy

Zależność rekurencyjna

Post autor: arek1357 »

Przyjacielu masz tu dokładnie to samo, wy chyba z jednej klasy jesteście lecz tamten kolega nie potrafi powiedzieć dziękuję znaczy, że jest niewychowany przez mamę i szkołę:

https://www.matematyka.pl/413893.htm
ODPOWIEDZ